Türk mobilya devi iflas etti! Alacaklılar fabrikayı bastı

Türk mobilya devi iflas etti! Alacaklılar fabrikayı bastı

Türkiye'de mobilya üretiminde tanınan meşhur firma iflas etti. Söz konusu iflasın ardından alacaklılar fabrikayı bastı.

Türkiye'de ekonomik kriz uzun süredir etkisini sürdürüyor. Vatandaş bu süreçte ne yapacağını bilmiyor. Bankaların kredi faizlerini yükseltmesi işletmeleri zora sokuyor. Eskiden düşük faizle kredi çeken işletmeler böylece borçlarını ödeyebiliyordu.

flas-3.jpg

Şimdilerde ise bu imkansız hale geldi. Kredi çekmek isteyen işletmelere genellikle olumsuz cevap veriliyor. Nakit para akışını bozan bu sistemden dolayı sıkıntılar büyüyor. Son olarak Türkiye'de bilinen dev bir mobilya firması iflas etti. Söz konusu iflasın ardından alacaklıların fabrikayı basması ise dikkat çekti.

flas-1.jpg

Bursa'nın İnegöl ilçesinde faaliyette bulunan bir koltuk firması ekonomik krizden dolayı iflas etti. Firmanın iflas ettiğini öğrenen alacaklılar fabrikayı bastı. Yaklaşık 300 kişinin firmanın mağaza ve depo bölümüne gitmesi dikkatlerden kaçmadı.

flas-2.jpg

Mağaza ve depoda bulunan koltukları kamyonlara doldurup götürmek isteyen alacaklılara polis müdahale etti. Olayla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Öte yandan alacaklılar dışında firmanın çalışanlarının da yağmalama girişiminde bulunduğu öğrenildi.

Kaynak:Haber Merkezi