Konyaspor Akademi ikinci Double Pass eğitimini aldı

Konyaspor Akademi ikinci Double Pass eğitimini aldı

Konyaspor Futbol Akademide ikinci Double Pass eğitimleri tamamlandı.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF), Türk futbolunda oyuncu gelişimi, sağlıklı ve sürdürülebilir akademi modeli oluşturulabilmesi için Belçika merkezli Double Pass firmasıyla yaptığı iş birliği kapsamında çalışmalar devam ediyor. Bu çalışmalar kapsamında Tümosan Konyaspor’da ikinci eğitimler gerçekleştirildi. Double Pass eğitimlerinin ilki 10-11 Mart tarihlerinde yapılmıştı. Eğitimlerin ikincisi ise 1-2 mayıs tarihleri arasında gerçekleştirildi. Eğitimlerin 3. aşaması ise ekim ayı içerisinde yapılacak.

Eğitimlere yeşil-beyazlı takımın alt yapısında görev yapan antrenörler ve Konyaspor Akademisi’nde forma giyen futbolcular katıldı. Konyaspor Gençlik Gelişim Teknik Sorumlusu Hakan Ünal TFF tarafından uygulanan proje kapsamında eğitimlerin devam ettiğini ve Konyaspor olarak eğitimlerin ikincisi verimli bir şekilde geride bıraktıklarını söyledi.

TFF tarafından organize edilen projede Double Pass eğitimleri şu şekilde gerçekleşiyor:

Antrenörler;

U6-U9 Akademi Öncesi Aşama,

U10-U12 Temel Aşama,

U13-U15 Gençlik Gelişim Aşaması,

U16-U19 Profesyonel Gelişim Aşaması gibi yaş gruplarına özel eğitim alan ve eğitim veren uzman profesyonellerden oluşacak.

Belirli kriterlere göre seçilecek antrenörler kendi ilgili yaş gruplarına göre eğitim alacaklar. Bu eğitimler; yüz yüze ve online yüz yüze eğitimlerden ve online içerik paylaşımlarından oluşacak.

İlk yüz yüze eğitimler;

U6-U9 ve U10-U12 yaş grubunda her kulüpten 2 antrenörün katılımıyla 6-7 Nisan tarihlerinde,

U13-U15 ve U16-U19 yaş grubunda ise her kulüpten 3 antrenörün katılımıyla 4-5 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Diğer yüz yüze eğitimler Mayıs, Haziran, Ağustos ve Eylül aylarında yapılacak. Eğitimlerini tamamlayan antrenörler eğitimini aldıkları yaş gruplarına göre çocuklarımıza ve gençlerimize eğitimler verecekler. Böylece sistem sürdürülebilir bir şekilde işlemiş olacak."

SPOR SERVİSİ

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.