Haydi Konyaspor! Zor olsa da başarmalısın

Haydi Konyaspor! Zor olsa da başarmalısın

Tümosan Konyaspor bugün evinde Fenerbahçe ile karşılaşacak. Kümede kalma hesapları yapan yeşil-beyazlı ekip bu maçı kazanmak istiyor. Medaş Konya Büyükşehir Stadyumu’nda oynanacak mücadele yarın saat 20.00’de başlayacak

Konyaspor, Trendyol Süper Lig'de 35. hafta maçında yarın sahasında Fenerbahçe ile karşılaşacak. MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadyumu'nda saat 20.00'de başlayacak mücadeleyi hakem Bahattin Şimşek yönetecek. Maçta Şimşek’in yardımcılıklarını Süleyman Özay ve Osman Gökhan Bilir yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Burak Şeker olacak.

Kümede kalma mücadelesi veren Konyaspor, 34 maçta 8 galibiyet, 12 beraberlik ve 14 mağlubiyetle topladığı 36 puanla 16’ncı basamakta oturuyor. Fenerbahçe ise 34 maçta 28 galibiyet, 5 beraberlik ve 1 mağlubiyet sonucu elde ettiği 89 puanla ikincilik koltuğunda yer alıyor.

İKİ TAKIM 46. RANDEVUYA ÇIKACAK

Konyaspor ile Fenerbahçe, Süper Lig tarihinde bugüne kadar 45 kez karşı karşıya geldi. Söz konusu müsabakalarda sarı-lacivertliler 34 defa sahadan galip ayrılırken, yeşil-beyazlılar ise 8 kez kazandı. 3 karşılaşma ise berabere sona erdi. Rekabette Fenerbahçe, rakip filelere 119 gol atarken, Konyaspor 49 golle karşılık verdi. Sezonun ilk yarısında İstanbul’da oynanan mücadeleyi Konyaspor 7-1 kaybetmişti.

ETHEMİ CEZALI HADEBE UĞURCAN DÖNÜYOR

Konyaspor’da 2 oyuncu, zorlu Fenerbahçe kaçında cezaları nedeniyle forma giyemeyecek. Sivasspor maçında gördükleri sarı kart nedeniyle Valon Ethemi ile Sambou görev alamayacak. Yine Sivasspor maçı öncesi sakatlığından dolmayı kadroya dahil edilmeyen Moreno’nin durumu ise maç günü belli olacağı öğrenildi.

Konyaspor’da sarı kart cezasını tamamlayan Uğurcan Yazğılı ile Hadebe’nin cezaları bitti. Bu iki futbolcu, teknik direktör Ali Çamdalı’nın şans vermesi durumunda zorlu maçta görev alması bekleniyor.

SON İÇ SAHA MAÇLARI HÜSRAN OLDU

Konyaspor, ligde bu sezon evinde 16 maça çıktı. Yeşil-beyazlılar, 5 müsabakada galibiyet alırken, 4 beraberlik ve 7 de yenilgi yaşadı. Anadolu Kartalı, iç sahada 16 maçta 19 defa ağları sarsarken, kalesinde ise 20 gol gördü.

Süper Lig’in bitimine 4hafta kala Konyaspor’un iç saha performansı camiada hayal kırıklığı yaşattı. Yeşil-beyazlı ekip evinde oynadığı 16 maçtan 5 galibiyet 4 beraberlik 7 yenilgi aldı. Tümosan Konyaspor son iç saha galibiyetini 27. haftada oynanan Hatayspor karşısında 2-0’lık skorla almıştı. Yeşil-beyazlı ekip bu maçın ardından evinde oynadığı 3 maçtan sadece 1 puan çıkarabildi. Kümede kalma adına evinde bir birinden kritik maçlar oynayan Konyaspor Hatayaspor galibiyetinin ardından Adana Demirspor ile 2-2 berabere kalırken Trabzonspor’a 3-1 Alanyaspor’a ise 2-0’lık skorla kaybetti.

Tümosan Konyaspor Hatayspor maçı ile başlayan fikstürde iç saha avantajı bulunan Konyaspor aldığı sonuçlarla hem hayal kırıklığı yaşattı hem de kümede kalma yarışında rahatlama şansını kaçırdı.

ALİ ÇAMDALI İLK MAÇINA ÇIKACAK

Tümosan Konyaspor’da Fahrudin Ömerovic ile yolların ayrılmasının ardından takımın başına getirilen Ali Çamdalı teknik direktör olarak ilk sınavını Fenerbahçe karşısında verecek. Ali Çamdalı bu maçla başlayacak teknik adamlık serüveninde Konyaspor’u kümede bırakmaya çalışacak

SPOR SERVİSİ

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum